Leesbegeleiding op maat

Na het intake gesprek lees ik samen met uw kind een stukje tekst zodat ik een indicatie krijg op welk niveau uw kind leest en welk leesprobleem aan de orde is.

info dino

Het lukt uw kind niet om vlot en correct van letters woorden te vormen, het leest spellend of raadt wat er zou kunnen staan.

De leesondersteuning: uw kind oefent met mij het “zingend lezen”, we zullen voor-koor-door lezen, we lezen samen in de leuke boeken die uw kind zelf uitkiest in mijn praktijk.

Uw kind kan de woorden vlot lezen maar begrijpt de tekst niet.

De leesondersteuning: uw kind leert woorden verklaren vanuit de context, we praten over de betekenis van de tekst.

Het lukt uw kind wel om een tekst te lezen maar kan deze tekst daarna niet samenvatten, kan de tekst niet bestuderen.

De leesondersteuning: uw kind kiest een informatief boek waarin we samen gaan lezen. Ik leer uw kind belangrijke informatie terug te zoeken, we praten over wat hij/zij in elke alinea gelezen heeft, uw kind leert de tekst samen te vatten.

Uw kind leest zonder beleving, zonder plezier en weet niet hoe hij/zij een leuk boek kan uitzoeken.

De leesondersteuning: mijn gezellige praktijk staat vol met mooie leesboeken: zowel verhalende als informatieve boeken. Ik help uw kind bij het uitkiezen van een boek dat bij zijn/haar beleveniswereld en belangstelling past. Het ene kind is geïnteresseerd in informatieve boeken (bv. over dinosaurussen), het andere kind houdt meer van een meeslepend verhaal (soms in een serie). Het gaat erom dat het kind geboeid wordt door het boek en daardoor verder wil lezen.

Het juiste boek

Voor uw kind heb ik mijn praktijk ingericht met de mooiste boeken.